امروزه بسیاری از افراد با گرفتن پروژه های داده کاوی کسب درآمد می کنند، ما در این مقاله قصد داریم به صورت مفصل درباره فریلنسینگ و داده کاوی صحبت کنیم، اما قبل از هر چیز قصد داریم اصطلاح داده کاوی (Data Mining) را تعریف کنیم.
داده کاوی (Data Mining) چیست؟
اگر بخواهیم داده را تشبیه کنیم می شود آن را به نفت یا منابع معدنی تشبیه کرد. در اکثر مناطق این کره خاکی منابع زیرزمینی با ارزشی وجود دارد که می توان آن را استخراج کرد و به صورت خام فروخت و از طریق آن صدها محصول جدید تولید کرد و ارزش آن را چندین برابر کرد.
قبل از اینکه داده کاوی را تعریف کنیم نیاز است که با مفهوم داده (Data) آشنا شوید. داده ها شامل تمامی سوابق و پیشینه های ثبت شده، آمارهای کمی و کیفی و مستنداتی هستند که ذخیره شده اند. حنی لیست جستجوهای اینترنتی یک ماه اخیر شما نیز نوعی داده محسوب می شود. هر نوع اطلاعاتی که در فضای اینترنت دارای الگوهایی نهفته شده است. برای مثال جستجوهای اینترنتی یک منطقه در کنار هم می تواند الگوهای رفتاری، اجتماعی و تجاری آن منطقه را نشان دهد. به استخراج، مطالعه و تجزیه تحلیل چنین الگوهایی و یافتن رابطه بین آن ها داده کاوی Data Maining گفته می شود.
مسلما تمامی این کارها را چندین سال است علم آمار انجام می دهد. اما فناوری اطلاعات و اینترنت باعث شده است که استخراج و مطالعه اطلاعات با چندین ویژگی مهم اعم از: سرعت، دقت، گسترش و اشتراک گذاری سریع همراه شود. اما مشتری این اطلاعات چه کسانی هستند؟ افرادی هستند که با مطابقت دادن بانک های اطلاعاتی مختلف و داده های موازی قادر هستند مسیرهای فروش، بازاریابی و تجارت را سریع تر و کوتاه تر طی کنند. امروزه بیشتر افراد از طریق داده کاوی در شبکه های اجتماعی و فضای اینترنت درآمد کسب می کنند.
اما اینکه افراد، سازمان ها و شبکه های اجتماعی تا چه اندازه مجاز به دسترسی به این داده ها هستند به یکی از پیچیده ترین مباحث حقوقی در فناوری اطلاعات مبدل شده است.
کابردهای داده کاوی در کسب و کارهای آنلاین
کسب و کارهای اینترنتی به چندین شکل مختلف می توانند از طریق داده کاوی کسب درآمد کنند، که عبارتند از:
- استفاده از داده های تبدیل شده به اطلاعات با اهداف خاص برای برنامه های ریزی های خاص
- جمع آوری، استخراج و فروش اطلاعات؛ برای مثال از برخی تحلیل گرها مانند وب مستر و گوگل آنالیتکس برای این کار استفاده کرد.
- فروش مستقیم اطلاعات استخراج شده از داده ها؛ مثال بارز این روش کسب درآمد از طریق داده کاوی را فیسبوک انجام داد. و اطلاعات کاربران را برای اهداف تجاری خود به منظور مطالعات میدانی روانشناسی، جامعه شناسی، محیط زیست و حتی نظامی سیاسی استفاده کرد. این سبک از درآمد زایی از طریق داده کاوی نیاز به سابقه و اعتمادسازی دارد، چرا که بحث حریم شخصی افراد در میان است.
نرم افزارهای انجام پروژه های داده کاوی
- انجام پروژه داده کاوی با وکا
- انجام پروژه داده کاوی با Matlab (متلب)
- انجام پروژه داده کاوی با python (پایتون)
- انجام پروژه داده کاوی با IBM SPSS Modeler
- انجام پروژه داده کاوی با رپیدماینر
- انجام پروژه یادگیری ماشین و داده کاوی با Tanagra
- انجام پروژه داده کاوی با کلمنتاین
- انجام پروژه داده کاوی باOrange Data Mining
- انجام پروژه برنامه نویسی داده کاوی با R
- و …
برای انجام پروژه داده کاوی چه نرم افزاری بهتر است؟
اکثر پروژه های داده کاوی توسط نرم افزار Matlab (متلب) انجام می گیرد و اکثر پروژه های این حوزه در رشته های زیر تعریف می گردد:
- رشته مهندسی کامپیوتر
- رشته مهندسی برق
- رشته مهندسی مکاترونیک
پروژه هایی که با نرم افزار matlab قابل انجام است:
- پروژه منطق فازی
- پروژه شبیه سازی با Matlab (متلب)
- پروژه های شبکه عصبی
- پروژه های پردازش تصویر
- پروژه های الگوریتم ژنتیک
- پروژه های هوش مصنوعی
معرفی سایت های فریلنسری داده کاوی
از جمله مهم ترین سایت های فریلنسری داده کاوی عبارتند از:
سایت فریلنسری upwork
یکی از بهترین سایت های فریلنسری برای داده کاوی سایت آپ ورک است که می توانید از طریق این سایت می توانید درآمد دلاری داشته باشید.
سایت فریلنسری freelancer
یکی دیگر از سایت های فریلنسری که می توانید توسط آن از طریق داده کاوی درآمد دلاری کسب کنید سایت فریلنسر دات کام freelancer.com است.