یوتیوبر بودن حرفهای سرگرم کننده و پردرآمد است. این طور به نظر میآید که کافی است فقط ویدیوهای مورد علاقه خود را بسازید و از آنها کسب درآمد کنید، درست است؟ با این حال، یک یوتیوبر موفق بودن کار سادهای نیست. در ادامه مطلب، چک لیستی در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید با استفاده از آن یک کانال حرفهای یوتیوب را راهاندازی کنید.
چکلیستی برای یک یوتیوبر حرفهای شدن
پشت هر ولاگر معروفی، مسیر پرفرازونشیبی وجود دارد؛ به عنوان مثال، باید روی زمان و مهارتهای خاصی سرمایهگذاری کنید و از دستوالعملهایی پیروی کنید. با وجود همه کارهایی که باید انجام دهید، برنامه ریزی و سازماندهی کارها، دشوار خواهد بود.
۱. حوزه کاری ویدیوهای خود را انتخاب کنید
اولین کاری که باید انجام دهید، انتخاب حوزه کاری است. در مورد زمینه تخصصی ویدیوهای خود تصمیم بگیرید.
با این اوصاف با توجه به علایق یا تخصص خود، چند حوزه کاری را انتخاب کنید؛ به عنوان مثال، برای حوزه تناسب اندام میتوانید محتوایی در مورد تمرینات و تغذیه سالم تولید کنید. این یک روش عالی برای جذب مخاطب مرتبط است.
زمانی که کار خود را با تمرکز روی یک زمینه خاص آغاز میکنید، میتوانید دانش خود را در این زمینهها گسترش دهید و به یک متخصص واقعی تبدیل شوید. به علاوه، تولید محتوای مداوم در مورد یک زمینه خاص، مخاطبین علاقهمند را جذب کارهای شما میکند.
۲. هدف کانال یوتیوبر خود را مشخص کنید
هدف کانال شما چیست؟
- آیا میخواهید ویدئوهای آموزنده تولید کنید؟
- میخواهید در آن تبلیغات کنید؟
- آیا قصد دارید محصول یا خدمات خاصی را بفروشید؟
- یا فقط میخواهید استوری بگذارید و مردم را سرگرم کنید؟
هدف کانال خود را مشخص کنید تا مسیر ویدیوها نیز مشخص شود.
۳. طوفان ذهنی (Brainstorm) ایجاد کنید
گام بعدی انتخاب ایدههای ویدیویی است.
ایدهیابی با طوفان مغزی باعث میشود که پس از ایجاد چند ویدیو، همچنان ایده برای ویدیوهای بعدی داشته باشید.
- برای این کار موارد زیر را به خاطر داشته باشید:
- به محتوای سایر کاربران یوتیوب دقت کنید.
- آیا میتوانید محتوایی مشابه، اما متفاوت تولید کنید؟
- آیا میتوانید محتوای بهتری خلق کنید؟
- سلیقه و علایق مخاطبین هدف خود را در نظر بگیرید.
ایدههای مورد علاقه مخاطبین خود را ارائه دهید تا آنها را مجذوب خود سازید.
۴. یک تقویم محتوا ایجاد کنید
داشتن یک تقویم محتوا برای یک یوتیوبر و بلاگر از واجبات است. با داشتن تقویم محتوا میتوانید ویدیوهای کانالتان را برنامهریزی کنید برای مثال امروز میتوانید روز اول هفته بعد چه محتوایی قرار است منتشر شود.
بنابراین، حتی قبل از این که کانال خود را ایجاد کنید، باید تقویم محتوا را ایجاد کنید.
برای تنظیم تقویم محتوا گامهای زیر را دنبال کنید:
۱. مشخص کنید هر چند روز یک بار میخواهید ویدیو منتشر کنید؛
۲. موضوعات ویدیوها را مشخص کنید؛
۳. تاریخهای مهم مثل لانچ محصول، تبلیغات و رویدادهای مهم کانالتان را مشخص کنید؛
۴. در نهایت با توجه به موضوعات ویدیوها و تاریخهای مهم کانال، تقویم انتشار محتوای کانالتان را برنامهریزی کنید.
پیشنهاد آکادمی تکانش:
با شرکت در دوره جامع کسب درآمد دلاری از یوتیوب میتوانید ساختن تقویم محتوا را به همراه دهها تکنیک دیگر یویتیوبری یاد بگیرید.
۵. تجهیزات خود را ارزیابی کنید
تجهیزات مورد استفاده، کیفیت محتوای تولید شده را تعیین میکند.
بنابراین داشتن تجهیزات متناسب با محتوای تولیدی بسیار ارزشمند است. گفتنی است که از ابتدای کار، نیازی به تجهیزات گران قیمت ندارید، اما باید تجهیزات باکیفیت و مناسبی تهیه کنید. به عنوان مثال اگر قصد دارید ویدیو ضبط کنید، به یک دوربین خوب احتیاج دارید، اما اگر تلفن همراهتان دوربین باکیفیتی داشته باشد برای شروع کار میتوانید از آن استفاده کنید.
۶. کانال خود را ایجاد و بهینهسازی کنید
اکنون که بسیاری از اصول اولیه را میدانید، میتوانید کانال خود را ایجاد کنید. اگر کانال خود را ایجاده کرده باشید، میتوانید مراحل بهینهسازی آن را دنبال کنید.
برای کانال خود اسمی را انتخاب کنید که منحصر به فرد و در عین حال جذاب باشد. در بخش «درباره خود»، توضیحات کاملی در مورد موضوع کانال ارائه دهید.
میتوانید برخی از کلمات کلیدی را به صورت جذاب در توضیحات استفاده کنید. این امر باعث میشود کاربران هنگام جستجو، کانال شما را پیدا کنند.
همچنین به زیبایی شناسی کانال خود دقت کنید تا تأثیر خوبی روی مخاطب بگذارد.
۷. اولین ویدیوی خود را آپلود کنید
پس از راهاندازی و بهینهسازی کانال خود میتوانید اولین ویدیوی خود را ایجاد و آپلود کنید. از لیست ایدههای محتوایی خود، یک موضوع را انتخاب کنید و به تولید ویدیو بپردازید تا بتوانید توجه مخاطبین را به خود جلب کنید.
نکته: به یاد داشته باشید که مهم نیست چقدر زمان برای تولید ویدیو گذاشتاید و چقدر برای آن تلاش کردهاید، بدون شک این ویدیو بینقص نخواهد بود. این چالشی است که هر یوتیوبری هنگام شروع به کار، آن را تجربه میکند. بهترین راه برای غلبه بر این چالش، پیدا کردن ایرادها و رفع آنها در ویدیوهای بعدی است.
حواستان به واکنش کاربران به اولین ویدیو باشد:
- نها از چه چیزی خوششان میآید؟
- از چه چیزی شکایت دارند؟
- آیا آنها نظرات ارزشمندی در مورد بهبود ویدیوهای بعدی شما دارند؟
پس دست به کار شوید و از این نظرات استفاده کنید!
شما میتوانید از YouTube Analytics برای پیدا کردن نقاط ضعف و قدرت ویدیوی خود در جذب و حفظ مخاطب استفاده کنید. همه این مشاهدات به شما کمک میکند ویدیوهای بهتری بسازید که برای مخاطبین هدف شما جذاب باشد.
سخن پایانی
موارد ارائه شده در این چک لیست مراحل اولیهای هستند که باید قبل از شروع سفر خود به عنوان یوتیوبر انجام دهید. اما کار شما به اینجا ختم نمیشود. همچنین باید میزان حضور در رسانههای اجتماعی را تقویت کنید تا مخاطبین بیشتری جذب محتوای شما شوند. حضور در دیگر رسانههای اجتماعی به شما کمک میکند ویدیوهای خود را تبلیغ کنید و با استفاده از آنها، افراد بیشتری را به کانال یوتیوب خود جذب کنید. از این چک لیست استفاده کنید تا به یک ویدیو ولاگر حرفهای تبدیل شوید.