داشتن درآمد دلاری برای معماران یکی از رویاهای بسیاری از متخصصان در ایران است. با توجه به تفاوت نرخ دلار و ریال، و البته با بررسی میزان پایین درآمد در ایران، طبیعی است که میل به داشتن درآمد دلاری بیشتر شده باشد. این روزها که فریلنسری بهعنوان یکی از راههای خوب برای درآمدزایی تبدیل شده، پیدا کردن کار در سایتهای فریلنسینگ خارجی، میتواند یکی از انتخابهای خوب برای متخصصان باشد. اما اینکه روند کار به چه صورت است و چگونه باید اقدام کرد، موضوع مطلب ماست. در ادامه بیشتر در مورد درآمد دلاری و فریلنسری معماری خواهیم گفت. اگر در این حوزه فعالیت میکنید این مطلب را از دست ندهید.
معماری چیست؟
معماری Architecture ترکیبی از هنر و مهندسی است. مهندس معمار روی طراحی تمرکز دارد. این طراحی میتواند کشیدن نقشه یک ساختمان باشد یا طراحی یک پارک یا فضای بازی. برای کار در حوزه فریلنسری معماری، میتوان بهسراغ زیرشاخههای این رشته هم رفت. طراحی نمای ساختمان، دکوراسیون داخلی منازل یا مراکز مختلف، بازسازی، طراحی داخلی و بسیاری موارد اینچنینی، زیرمجموعههای مهندسی معماری هستند که با کمک آنها میتوان پروژههای فریلنسینگ دریافت کرد و حتی از معماری به درآمد دلاری رسید.
مهارتهای مورد نیاز برای فریلنسری در حوزه معماری و درآمد دلاری از معماری و عمران
برای اینکه یک معمار و طراح حرفهای باشید، تنها تخصص کافی نیست. یک معمار باید مهارتهای مختلفی را هم بیاموزد.
مهارت در طراحی: یک معمار باید طراح خوبی باشد. اصول اولیه طراحی را بداند و ذهن چندبعدی داشته باشد. به این ترتیب بهمحض اینکه توضیح کارفرما را در مورد کار میشنود، میتواند در ذهن خود طرح کلی فضای مورد نظر را تجسم کرده و سپس روی کاغذ بیاورد.
مهارت در ارتباط: طراح و معمار باید بتواند ارتباط خوبی با کارفرمای خود داشته باشد. این ارتباط از آن جهت مهم است که معمار باید بتواند نظرات خود را بهخوبی به کارفرما منتقل کند و در عینحال، انعطاف لازم برای پذیرش نظرات کارفرما را نیز داشته باشد.
خلاقیت: یکی از مهمترین اصول برای یک معمار، خلاقیت است. انجام کارهای تکراری که همه از عهده آن برمیآیند، خیلی هنر خاصی نیست. معمار باید خلاقیت کافی داشته باشد تا بتواند بهترین طرح را برای سازه خود پیشنهاد دهد.
مهارتهای فنی: این روزها باید همه افراد در تمامی حوزههای تخصصی، کار با کامپیوتر را بدانند و از نرمافزارهای مختلف در تخصص خود بهره ببرند. نرمافزارهای مختلف طراحی مانند تری دی مکس 3D Studio Max، اتوکد AutoCAD، وی ری Vray، اسکچاپ SketchUp و رویت Revit از مهمترین نرمافزارهای حوزه معماری هستند که معمار باید با آنها کاملا آشنا باشد.
بهعنوان یک فریلنسر در زمینه معماری چه فعالیتهایی میتوان انجام داد؟
معماری یکی از تخصصهایی است که با کمک آن میتوان بهعنوان یک فریلنسر در سایتهای خارجی پروژه گرفت و به درآمد دلاری رسید. یک فریلنسر معماری می تواند در شاخههای مختلفی فعالیت کند که در ادامه تعدادی از آنها را نام خواهیم برد.
طراحی داخلی Interior Design
طراحی داخلی یکی از پرطرفدارترین شاخههای معماری است که پتانسیل زیادی هم برای فریلنسری دارد. یک طراح حرفهای با درنظر گرفتن تمامی المانها و عناصر موجود، طراحی فضای مورد نظر را ارائه می دهد. طراحی داخلی میتواند تنها منحصر به طراحی و معماری فضای داخلی شود، یا زیر شاخه دکوراسیون داخلی باشد. دکوراسیون داخلی در واقع نحوه انتخاب و چیدمان تمامی عناصر داخل فضای مسکونی یا غیر مسکونی است.
دکوراسیون داخلی یکی از مهمترین بخشهای طراحی داخلی است. چرا که تمامی روح و کاراکترهای فضا با کمک وسایل آن میتواند به بینندده منتقل شود.
طراحی نما Exterior Design
طراحی خارجی یا طراحی نمای بیرونی یکی دیگر از شاخههای معماری است. این هنر شامل طراحی نمای ساختمان و اطراف آن است. وقتی شما به یک ساختمان نگاه میکنید از نوع طراحی نمای آن میتوانید احساس مختلفی را در مورد فضا تجربه کنید. بههمین دلیل، طراحی نما از جمله بخشهای مهم معماری بهحساب میآید.
طراحی هتل
طراحی هتل بهعنوان یکی از شاخههای مجزا در معماری شناخته شده است. هتل یکی از اصلیترین بخشهای صنعت توریسم در هر کشور است. طراحی هتل میتواند تداعی کننده فرهنگ، تاریخ و هنر یک سرزمین باشد. از این منظر میتوان اهمیت طراحی یک هتل را درک کرد.
بازسازی Reconstruction
بازسازی یکی دیگر از بخشهای مربوط به معماری است. در بازسازی معمولا اسکلت اصلی هر ساختمان حفظ شده و قسمتهای مختلف دوباره طراحی و ساخته میشوند. بازسازی بخشی است که باید با خلاقیت و هنر زیاد ترکیب شود تا نتیجه دلخواه باشد.
طراحی فضاهای مختلف
در میان رشتههایی که میتوان بهعنوان زیرشاخههای معماری برای فریلنسینگ به آنها توجه کرد، طراحی فضاهای مختلف، یکی از بهترین موقعیتهای شغلی است. طراحی بیمارستان، سینما، فضاهای بازی، مدارس، دانشگاهها، فضاهای شهری و کارخانهها از جمله دیگر مواردی است که بهصورت مجزا میتوان روی هر کدام کار کرد.
پلتفرم های فریلنسری و کسب درآمد دلاری برای معماری و عمران
در حوزه فریلنسینگ در سایتهای خارجی، سایتهای زیادی وجود دارند که برای تمامی تخصصها، پروژههای مختلفی را ارائه میکنند. اما بعضی از این سایتها منحصرا برای یک مهارت خاص طراحی شدهاند. در مورد مهندسی معماری و شاخههای مختلف مربوط به آن، از هر دو گروه، سایتهایی وجود دارند که در ادامه بهترین آنها را به شما معرفی خواهیم کرد.
فایور Fiverr
فایور یکی از مطرحترین سایتهای فریلنسینگ در دنیاست. شما با داشتن یکی از مهارتهای مربوط به معماری، مانند طراحی داخلی، بازسازی، طراحی دکوراسیون یا هر شاخه دیگری، میتوانید رزومه خود را در فایور قرار داده و مشتری جذب کنید. شما بهعنوان یک فریلنسر معماری میتوانید پروژهها و تجارب خود را در این سایت بارگزاری کنید و مبلغ مورد نظر خود را نیز برای دستمزد اعلام کنید. حالا کارفرما شما را پیدا کرده و برای قرارداد وارد عمل میشود.
فریلنسر Freelancer
سایت فریلنسر دات کام معروفترین سایت فریلنسینگ دنیاست. این سایت یک مارکت بزرگ برای تمامی فریلنسرهای دنیاست. در این سایت هم با قرار دادن رزومه، میتوان در انتظار استخدام بود.
ترولنسر Truelancer
ترولنسر یگی دیگر از سایتهای مشهور فریلنسینگ است که برای فریلنسری معماری گزینه خوبی است. فریلنسر میتواند تجربههای خود را از طراحی داخلی، دکوراسیون، طراحی نما و دیگر موارد مربوط به معماری در این سایت قرار دهد تا پروژه مورد نظرش را دریافت کند.
Peopleperhour
این سایت انگلیسی، پلتفرمی آنلاین است که کارفرماها را به فریلنسرها متصل میکند. فریلنسر معماری میتواند با ایجاد یک پروفایل حرفهای برای خود، در انتظار دریافت پروژه از کارفرماهای مختلف باشد.
هوز Houzz
این سایت آمریکایی یک پلتفرم آنلاین برای فریلنسری معماری، طراحی داخلی، دکوراسیون داخلی، طراحی نما و بازسازی است. فریلنسر معماری میتواند در این سایت یک پیج برای خود داشته باشد و مشخصات و نمونه کارهایش را در آن قرار دهد. افراد مختلف از سراسر دنیا با مراجعه به این سایت، میتوانند بعد از مشاهده نمونه کارها، برای عقد قرارداد وارد عمل شوند.
آپورک Upwork
سایت آپورک هم یکی دیگر از سایتهای شناخته شده برای فریلنسری است. همه ساله نزدیک به ۳ میلیون موقعیت شغلی در آپورک قرار میگیرد که باعث شده این سایت بهعنوان یکی از برزگترین بازارهای فریلنسینگ در دنیا شناخته شده باشد. در آپورک، کارفرما بعد از مشاهده رزومه و شرایط مالی، برای مصاحبه با فریلنسر وارد عمل میشود. نکته مهم در مورد تمامی سایتهای فریلنسینگ، داستان تحریمهای ایران و مشکلات مربوط به انتقال درامد دلاری به کشور است.
از دیگر مشکلات باید به نحوه ارتباط گرفتن با کارفرما نیز اشاره کرد. اگر زبان انگلیسی خیلی خوب نداشته باشید یا از سازوکار پروژه در این سایتها بیاطلاع باشید، پیدا کردن کار خیلی هم آسان نیست. در این موارد بهتر است که از یک واسطه کمک بگیریم.
تیم تکانش، با سالها تجربه در زمینه فریلنسینگ خارجی، آماده است تا تمام مسیر شما را برای دریافت پروژه در این سایتها هموار کند. با کمک تکانش، تمامی مراحل، از ساخت پروفایل، یافتن پروژه، تعامل با کارفرما، نحوه بستن قرارداد، دریافت درآمد دلاری و تبدیل آن به ریال را به شما آموزش داده و در تمامی این مراحل در کنار شما خواهند بود.
کارگاه عملی کسب درآمد دلاری از آپورک
دوره فریلنسری بینالمللی در آپورک آکادمی تکانش بصورت گام به گام و پروژه محور به همراه پشتیبانی مادامالعمر شما را برای دریافت پروژه دلاری و ارتباط با کارفرما و ارسال پروپوزال حرفهای آماده میکند.
اگر این موضوع برایتان جالب است، پیشنهاد میکنیم وبینارهای مربوط به سایتهای فایور و آپورک را در سایت تکانش تماشا کنید. اگر هنوز سوالی داشتید، تیم تکانش آماده پاسخگویی به شماست.
در زیر نمونهای از پروژههای معماری موجود در سایتهای مختلف فریلنسیتگ آمده است:
درآمد مهندس معماری و عمران در ایران
شاید نتوان خیلی دقیق در مورد درآمد مهندس معمار، یا طراح داخلی ساختمان، صحبت کرد. این مشاغل معمولا چون بهصورت پروژهای هستند، درآمدشان با توجه به نوع کار متغیر است. اما با توجه به رقمی که در سایتهای استخدامی قابل مشاهده است، یک معمار در ماه میتواند از ۶ میلیون به بالا دریافت کند. این ارقام با توجه به نوع شغل، و پروژهها گاهی تفاوت زیادی دارد. میزان تبحر، سابقه کار و شانس کار در شرکتهای مطرح، میتواند از دلایل بالارفتن درآمد معمار باشد.
جمعبندی
با توجه به تمام نکاتی که گفته شد، مهندس معمار چه در زمینه شغلی معماری و چه در حوزههای طراحی داخلی، دکوراسیون، طراحی نما یا دیگر شاخههای معماری که فعالیت داشته باشد، میتواند هم بهصورت تمام وقت و هم فریلنسینگ پروژه داشته باشد. اما تفاوت گرفتن پروژه در سایتهای فریلنسینگ خارجی با سایتهای ایرانی بسیار زیاد است. مهمترین تفاوت نوع درآمد است. تفاوت بین درآمد دلاری و ریالی برای همه ما کاملا واضح است. فریلنسری معماری یکی از بهترین راهها برای کار در سایتهای خارجی است. اگر این مهارت را دارید و مایل به گرفتن پروژه در سایتهای فریلنسیگ خارجی هستید، حتما با ما تماس بگیرید. اگر هر سوالی در این زمینه داشته باشید میتوانید در قسمت کامنتها آنرا مطرح کنید. در کوتاهترین زمان ممکن آن را پاسخ خواهیم داد. در پایان به چند سوال متداول در این زمینه پاسخ خواهیم داد. شاید جواب سوال خود را همینجا دریافت کنید.
آیا امکان فریلنسری برای معماری در ایران وجود دارد؟ بله. شما میتوانید با کمک مشاوران ما، بهترین سایتهای فریلنسینگ خارجی را پیدا کرده و در آنها بهدنبال کار بگردید.
درآمد یک معمار چقدر است؟ درآمد مهندس معمار با توجه به حوزه فعالیتش بسیار گسترده است. این درآمد از ۶ میلیون تومان در ماه شروع شده و به ماهی ۵۰ میلیون هم میرسد. در سایتهای خارجی با توجه به درآمد دلاری و براساس نرخ دلار امروز (۵۰ هزار تومان) از ساعتی یک میلیون و پانصد هزار تومان تا ساعتی ۵ میلیون تومان در نوسان است.
برای شروع کسب درآمد دلاری از طریق معماری از کجا شروع کنم؟ اگر شما در حوزه معماری، طراحی داخلی ساختمان، طراحی نما، بازسازی، طراحی دکوراسیون و مواردی شبیه به آن فعالیت میکنید، حتما با تیم تکاانش تماس بگیرید تا شما را برای وارد شدن به مارکت بینالمللی راهنمایی کنند.