نام استارتاپ از فعل انگلیسی (to start up) به معنای شروع کردن گرفته شده است. این شرکت نوپا پتانسیل رشد بالایی دارد و می تواند یک محصول یا یک ایده منحصر به فرد را به بازار عرضه کند. شرکت های استارتاپی به دنبال افزایش توسعه از طریق نوآوری های جدید و جذب سرمایه هستند. معمولا سرمایه شرکت های استارتاپی توسط سرمایه گذاران یا با کمک دوستان و خانواده تامین می شوند.
ویژگی های شرکت های نوپا
موقتی است: وضعیت استارتاپ ها دائم در حال تغییر است. این یک مرحله خاص از استارت آپ است که می تواند با استفاده از یک ایده به یک شرکت پایدار تبدیل شود.
یک نوآوری را ارائه می دهد: شرکت های نوپا شامل ایجاد یک سری از نوآوری ها برای مشتریان است و از طریق محصول یا خدمات کاملا جدید به دست می آید. چالش پیش رو در شرکت های نوآفرین این است که باید شرکت یک مدل کسب و کار متناسب با مشتری های خاص خود طراحی کند.
صنعتی است: مدل های طراحی شده شرکت های نوپا در مقیاس بزرگ و در مکان دیگر قابل اجرا هستند.
دارای پتانسیل رشد تصاعدی است: هر چه مشتریان بیشتر شود، وسعت ارائه خدمات یا محصول شرکت بیشتر می شود. بنابراین، شرکت می تواند بسیار سریع رشد کند و به راحتی توسعه یابد.
تفاوت استارتاپ با سایر شرکت ها
تفاوت اساسی بین شرکت عادی با یک استارتاپ در این است که یک شرکت برای اجرا و بهینه سازی یک مدل کسب و کاری که قبلا ایجاد شده است عمل می کند، در حالی که یک شرکت استارتاپی برای یافتن و ارائه دادن مدل های جدید تلاش می کند.
هدف شرکت های نوپا ایجاد یک مدل کسب و کار قوی و موثر است که بتواند توسط دیگران توسعه یابد. بنابراین روشی برای راه اندازی، مدیریت و توزیع نوع جدیدی از محصول یا خدمات به مشتریان اتخاذ می کند. مدل کسب و کاری که انتخاب می شود باید قابلیت صنعتی شدن داشته باشد و در مقیاس های بزرگ اجرا شود. تامین مالی یک استارتاپ از طریق جذب سرمایه انجام می گیرد.
چگونه یک استارتاپ ایجاد کنیم؟
1- محصول یا یک ایده پیدا کنید و سپس تحقیقات بازار را انجام دهید
قبل از اینکه یک کسب و کار راه بیندازید باید یک ایده پیدا کنید. ایده انتخابی شما باید پاسخگو تقاضا ها باشد و با بازار هدف سازگار شود.
در ابتدا لیستی از مهارت های خود فهرست بندی کنید، سپس ایده ای که مد نظرتان هست را به طور کامل بیان کنید. سعی کنید تمامی سوالاتی که ممکن است مشتری داشته باشد را بنویسید و جوابی برای آن بیابید. هنگامی که ایده شما به طور کامل تعریف شد، لازم است تحقیقات بازار را انجام دهید. این تحقیقات شامل استفاده از مجموعه تکنیک های بازاریابی مثل نظر سنجی، آمار و غیره است. توجه داشته باشید که تحقیقات با هدف اندازه گیری، تحلیل و درک نیاز ها و انتظارات یک جمعیت تعریف شده در یک منطقه مشخص انجام می شود. در پایان تحقیقات و نظرسنجی های انجام شده، کارآفرین قادر خواهد بود مشتریان هدف و موقعیت تجاری خود را تعیین و تعریف کند.
2- یک طرح تجاری تهیه کنید
ایجاد طرح کسب و کار یک گام مهم برای هر کارآفرین است. اهمیت آن برای استارتاپ ها بیشتر است زیرا برای تامین مالی پروژه و متقاعد کردن سرمایه گذاران نیاز به یک طرح کسب و کار دارند. علاوه بر این استارتاپ باید یک طرح تجاری و یک برنامه مالی موقت هم برای پروژه داشته باشد.
در این مرحله ارزش گذاری پروژه انجام می شود و میزان سودآوری پروژه مشخص می شود. برای برداشتن اولین قدم در این بخش می توانید از پولی که خانواده و دوستان به شما می دهند، استفاده کنید. در برخی از مواقع می توانید استارتاپ خود را بدون پول و سرمایه اولیه ایجاد کنید. برای موفقیت ارائه دلایل محکم و معتبر به سرمایه گذاران ضروری است.
3- زمانی که محصول یا ایده را خود را مشخص کردید، همکاران خود را پیدا کنید
لازم است محصول یا ایده شما برای مردم شناخته شود. برای شروع کار می توانید از رسانه ها مثل صفحات شبکه های اجتماعی یا گروه ها استفاده کنید. رسانه های ارتباطی علاوه بر اینکه باعث افزایش بازدید محصول شرکت می شوند، می توانند نظر ها و پیشنهادات و انتقادات مردم را به شما ارائه دهند.
تقریبا غیر ممکن است که شرکتی در یک بازه زمانی بسیار کوتاه توسط یک شخص یا افراد بسیار کمی توسعه یابد. در واقع راه اندازی کسب و کار نیاز به مهارت در زمینه های مختلف ( تجاری، تدارکات، فنی و … ) دارد، در نتیجه کارکنان انتخابی شما باید مهارت های مختلفی داشته باشند.
4- مجوز دریافت کنید و برند خود را ثبت کنید
درست است شرکت شما نوپا می باشد اما لازم است که وضعیت قانونی شرکت خود را مشخص کنید. از قانونی بودن فعالیت های شرکت اطمینان حاصل کنید و حتما با شرکا یک قرارداد تنظیم کنید. می توانید برای تنظیم قرارداد از قرارداد های مختلفی مثل قرارداد عدم رقابت یا قرارداد عدم افشا اطلاعات شرکت استفاده کنید.
5- ایده یا محصول خود را در بازار توزیع کنید
پس از مشخص شدن وضعیت قانونی شرکت محصول شما باید در بازار آزمایش شود. یک بازاریابی انجام دهید، نمونه اولیه طراحی کنید و نظرات را در مورد محصول جمع آوری کنید. سپس می توانید به طور مستقل محصول خود را ارائه دهید یا زیر مجموعه یک شرکت بزرگتر شوید.
مزایا و معایب راه اندازی استارتاپ
مزایا
شما قدرت کنترل و مدیریت افراد را دارید: شما می توانید تصمیم بگیرید که چه محصولات یا خدماتی را به مشتریان ارائه دهید، چگونه آن ها را بازاریابی کنید و ساختار کلی شرکت را تعریف کنید.
انعطاف پذیری بیشتری دارید: استارتاپ ها نسبت به شرکت های بزرگ سریع تر عمل می کنند. شما می توانید در این شرکت ها استراتژی های مختلف را آزمایش کنید و یا به سرعت روی محصول پیشنهادی خود تغییر ایجاد کنید.
پول زیادی می توانید به دست آورید: یکی از بزرگترین مزیت های راه اندازی یک استارتاپ کسب درآمد های کلان است. اگر کسب و کار شما موفق شود، می توانید به مراتب بیشتر از یک کارمند در یک شرکت درآمد کسب کنید. مسلما هیچ تضمینی برای موفقیت وجود ندارد اما قطعا ارزش تلاش کردن را دارد.
دوره جامع از ایده تا شروع کسب و کار (استارتآپ)
داشتن یک مربی برای تصمیم گیری های تجاری بسیار اهمیت دارد. اگر ایدههای خوبی در سر دارید این دوره به شما یاد میدهد تا ایدههای خود را عملی کرده و یک کارآفرین موفق شوید.
معایب
ریسک مالی: هزینه های اولیه ( تحقیقات بازار، تبلیغات، بازاریابی و … ) برای راه اندازی یک استارتاپ وجود دارد. همیشه این احتمال وجود دارد که کسب و کار جدید شما موفق نباشد و شما را با بدهی های فراوان و بدون درآمد باقی بگذارد.
ریسک زمانی: راه اندازی یک کسب و کار زمان و تلاش زیادی را می طلبد. در مراحل اولیه توسعه استارتاپ خود باید ساعت های زیادی را برای توسعه شرکت صرف کنید و هیچ تضمینی وجود ندارد که تلاش های شما نتیجه بدهد.
ریسک شخصی: اگر شرکت نوپا شما با شکست مواجه شود، ممکن است مجبور شوید خانه خود را بفروشید یا تمام سرمایه خود را برای تسویه بدهی ها از دست بدهید. همچنین اگر استارتاپ شما موفق باشد ممکن است همیشه در حال کار کردن باشید و زندگی شخصی خود را در این فرآیند قربانی کنید.
شما می توانید چیز های زیادی را یاد بگیرید: برای شروع کسب و کار از صفر باید جنبه های مختلف کار را بررسی کنید مثل بازاریابی، فروش، امور مالی و غیره. شما باید با این مهارت ها آشنا شوید تا نتیجه ی خوبی از کسب و کارتان دریافت کنید.
پرسش های متداول
استارتاپ ناب (Lean Startup) چیست؟
استارت آپ ناب توسط اریس ابداع شده است. یک روش است که دوام یک شرکت یا یک محصول استارتاپی را از طریق آزمایش، تکرار و با بازخورد مخاطبان بررسی می کند و برای مدیریت استارتاپ از آن استفاده می شود.
استارتاپ یونیکورن چیست؟
زمانی که یک شرکت استارتاپی ایده ای خارق العاده ای دارد که کل صنعت را متحول می کند و به سطحی از موفقیت رسیده است که قابل مقایسه در بین همتایان شان نیستند به آن شرکت لقب تک شاخ می دهند. معمولا این شرکت ها شرکت های خصوصی هستند و ارزش کل بازار آن ها بیش از 1 میلیارد دلار است. زمانی که یک استارتاپ ارزشش از 10 میلیارد دلار فراتر رود به آن استارت آپ سوپر تک شاخ می گویند.
چه چیزی یک استارتاپ را موفق می کند؟
راه های زیادی برای ایجاد یک استارتاپ موفق وجود دارد، اما دلایل اساسی و مهم موفقیت استارتاپ ها عبارتند از: محصول یا خدمات قابل استفاده و منحصر به فرد، پشتوانه مالی کافی، تلاش، استمرار و تعهد بی وقفه برای کسب موفقیت. اگر بیشتر در این مورد کنجکاو هستید داستان های کارآفرینانی که به موفقیت رسیده اند را مطالعه کنید.
چه مدت شرکت های استارتاپی، استارتاپ محسوب می شوند؟
اگر کارکنان شرکت کمتر از 100 نفر باشند و پتانسیل رشد داشته باشد، اما هنوز کامل به آن دست نیافتاده اند، به احتمال زیاد این شرکت همچنان استارت آپ محسوب می شود.
ارزش گذاری استارتاپ ها چگونه انجام می شود؟
ارزش گذاری دقیق استارت آپ ها به ویژه در مراحل اولیه دشوار است. برای شرکت های جوان و جدید پتانسیل آینده شرکت را در نظر می گیرند تا درآمد و وضعیت فعلی استارتاپ. در این مرحله شرکت معمولا درآمد ثابتی ندارد و به مرحله رشد کامل خود نرسیده است.
منابع:
https://www.forbes.com/advisor/business/what-is-a-startup/
https://www.techtarget.com/searchcio/definition/startup
https://startupsavant.com/what-is-a-startup
https://fastercapital.com/de/inhalt/Die-Vor–und-Nachteile-der-Gruendung-eines-Startups.html