فریلنسینگ دلاری در دنیای امروزی به عنوان یکی از روشهای پیشرفته کسب درآمد و اشتغال شناخته میشود. فریلنسری یعنی بهکارگیری استعداد و مهارتهای افراد به صورت مستقل و فارغ از وابستگی به سازمانها و ادارات. در واقع در این سیستم، فرد به تنهایی و با تکیه بر تخصص خود به درآمد میرسد. فریلنسری در دنیای امروز نقشی پررنگ پیدا کرده و حالا تبدیل به یک سبک زندگی شده است. بعد از همهگیریی ویروس کووید ۱۹، درحالیکه بیشتر مشاغل با چالش روبهرو شده بودند، فریلنسرها توانستند جایگاه بسیار خوبی را در دنیا کسب کرده و بسیاری از کارفرماها، بعد از دوران کووید هم سبک فریلنسینگ را ادامه دادند. اما شروع فریلنسینگ یک داستان دیگر دارد.
تاریخچه فریلنسینگ
تاریخچه فریلنسری به خیلی قبلتر از داستان کووید برمیگردد. این سبک کار، پیش از این هم وجود داشت اما شاید با این نام شناخته نمیشد. در دوران باستان، صنعتگران و هنرمندان، دستسازههایی را با سفارش کارفرماها میساختند. این روش تا قرنها ادامه داشت و این افراد وابسته به هیچ اتحادیه یا ارگانی نبودند و بهصورت انفرادی کار میکردند. با ظهور انقلاب صنعتی در قرنهای ۱۸ و ۱۹، بسیاری از این صنعتگران جذب کارخانهها و صنایع شدند. اما بسیاری از آنها فعالیت خود را بهصورت مستقل ادامه دادند.
در قرن بیستم و با رشد اینترنت، مفهوم فریلنسری رواج پیدا کرد. فریلنسرها خدمات خو را بهصورت پروژهای ارائه میکردند و گاهی برای چندین کارفرما بهصورت همزمان کار میکردند. این روند با پیشرفت فناوری، گسترش پیدا کرد و با انقلابی که در صنعت دیجیتال ایجاد شد، شاهد ظهور پلتفرمهای آنلاین بسیاری در دنیا شدیم. پلتفرمهای بزرگ فریلنسری در سراسر جهان، به جذب فریلنسرها پرداخته و حالا دنیای مشاغل شکل و فرم جدیدی پیدا کرده است. در واقع فریلنسری در پاسخ به روند تغییرات، انقلاب فناوری و رشد تکنولوژی، پدید آمده است.
مزایای فریلنسری دلاری و فریلنسری بین المللی
امروزه، فریلنسری به عنوان یک انتخاب شغلی محبوب و قابل قبول برای بسیاری از افراد در صنایع مختلف شناخته میشود. پیشرفتهای فناوری، ارتباطات دیجیتال، و ابزارهای همکاری از راه دور، رشد فریلنسری را تسهیل نموده است و به افراد امکان میدهد از هر مکانی که سکونت دارند کار کرده و به کارفرما خدمات خود را ارائه کنند. این شاید بزرگترین مزیت فریلنسری باشد. اما این شغل مزایای دیگری هم دارد.
- انعطاف زمانی: شما بهعنوان یک فریلنسر میتوانید زمان کار خود را تعیین کنید. درواقع زمانبندی شغلی شما بر اساس نیازهای شخصی و مسيولیتهای شماست. بهاین ترتیب شما میتوانید با تغیراتی در ساعت کار خود، به دیگر مواردی که در نظر دارید هم رسیدگی کنید.
- انتخاب پروژه: یکی دیگر از مزایای فریلنسری باز بودن دست فریلنسر در انتخاب پروژه است. در این شغل، شما هستید که انتخاب میکنید چه کاری را انجام دهید و چه کاری را رد کنید. در واقع بهراحتی میتوانید بهسراغ مواردی بروید که جذابیت بیشتری برای شما دارد.
- کسب درآمد بیشتر: فریلنسر میتواند همزمان برای چندین کارفرما کار کند. بههمین دلیل اگر پروژههای خوبی انتخاب کند، میتواند میزان درآمد خود را بالا ببرد.
- استقلال: بسیاری از افراد، سبک زندگی کارمندی را دوست ندارند. نمیخواهند که در قید و بند زمان و شرایط کار باشند. فریلنسری برای این افراد استقلال خوبی را فراهم کرده است. شما هستید که ساعت و نوع کار را انتخاب میکنید.
- تجربه و تنوع: یکی دیگر از مزایای فریلنسری، تنوع زیاد کار است. با گرفتن پروژههای متفاوت، فریلنسر هم میتواند فضاهای کاری مختلفی را تجربه کند و هم با ایجاد تنوع، به مهارتهای جدیدی هم دست پیدا کند.
انواع فریلنسری
شاید بتوانیم فریلنسری را به دو شاخه اصلی تقسیم کنیم:
- فریلنسری داخلی
- فریلنسری بینالمللی
هرکدام از این دو، مزایا و معایب خود را دارند. فریلنسریی داخلی یعنی شما پروژههایی در داخل کشور گرفته و درآمد ریالی داشته باشید. جدا از شرکتها و سازمانهای مختلف که هر از گاهی تعدادی نیرو بهصورت فریلنسر استخدام میکنند، سایتهای فریلنسری زیادی هم در داخل کشور به جذب نیرو برای مشاغل و کارفرماها میپردازند. جاب ویژن، پونیشا، رایا مارکتینگ، نویسش و بسیاری دیگر از سایتهای فریلنسری داخلی از این مجموعه هستند.
فریلنسری بینالملل یعنی با کار در سایتهای فریلنسینگ بینالمللی، نوع جدیدی از کار را تجربه کرده و به درآمد دلاری برسید. سایتهای فریلنسینگ زیادی در دنیا به جذب فریلنسرها از سراسر جهان میپردازند. آپورک، فایور، فریلنسر دات کام، یوتیوب، آمازون، یودمی و بسیاری دیگر از این سایتها هستند که فریلنسرها از ایران هم میتوانند در آن مشغول بهکار شوند.
فریلنسری داخلی و خارجی چه تفاوتی دارند؟
فریلنسری در هر نقطه از دنیا یک مفهوم مشخص دارد. تفاوت در مزایا و شرایط کار در هر کدام از اینهاست. طبیعی است که برای کار کردن در بازار بینالملل، فریلنسر باید شرایط خاصی داشته باشد و با چالشهای زیادی هم روبهرو است. با کار در بازار فریلنسری بینالملل، فریلنسر تجربههای متفاوتی خواهد داشت. کار کردن با کارفرماهای خارجی، انجام پروژههای شرکتها و افراد خارج از ایران، طبعا تفاوتهای زیادی با کار در پروژههای داخلی دارد.
در این صورت فریلنسر با فرهنگها و افراد مختلف آشنا شده و در واقع وارد بازار بینالمللی میشود. مهمترین نکته در مورد فریلنسری بینالمللی، کسب درآمد دلاری است.
با کار در سایتهای ایرانی، فریلنسر درآمد ریالی دارد. معمولا مبلغ پرداختی بیشتر کارفرماهای داخلی هم خیلی زیاد نیست. از طرفی بسیاری از کارفرماهای داخلی شرایط خاصی مانند جنسیت، سن، تجربه و تحصیلات را نیز در نظر گرفته و بهراحتی فریلنسر را رد میکنند. اما در بازار فریلنسری بینالمللی توجهی به این موارد نخواهد شد. در واقع کارفرما به نمونه کارهای فریلنسر توجه کرده و ملاک برای او تنها همین است. در بسیاری از این سایتها مانند آپورک، حتی شرایط کار برای افراد مبتدی هم وجود دارد. یعنی کارفرما در فرم استخدام خود ذکر میکند که نیاز به یک فرد مبتدی دارد. پس هیچ سدی در این موارد بر سر راه فریلنسر وجود ندارد.
چطور میتوان فریلنسر بینالمللی شد؟
برای کار بهعنوان یک فریلنسر بینالمللی باید در سایتهای فریلنسری خارجی ثبتنام کرد. در این سایتها فرد با ساخت حساب کاربری، مهارتها، تخصصها و شرایط خود را ذکر میکند. کارفرماها در این سایتها یا بهدنبال فردی با ویژگیهای مورد نظر خود میگردند یا پروژههای خود را در قالب آگهی کار روی این سایتها قرار میدهند تا فریلنسر روی آنها پیشنهاد کار قرار دهد. البته برای کار بهعنوان یک فریلنسر بینالمللی چالشهای مختلفی هم پیش روی فریلنسر قرار دارد. چالشهایی مانند فیلترینگ و تحریم بانکها که هنگام ثبتنام و سپس دریافت درآمد، فریلنسر را با مشکل روبهرو میکند. برای حل این مشکلات البته راههایی هم وجود دارند که در صورتی که فرد به فریلنسری بینالملل علاقهمند باشد، آنها را پیدا خواهد کرد.
سایتهای فریلنسری آپورک و فایور
گفتیم که آپورک و فایور دو سایت بینالمللی معروف فریلنسری هستند. در این سایتها افراد با تخصصهای مختلف میتوانند پروژههای خوبی دریافت کنند. در این سایتها افراد با تخصصهای گرافیک، موشن و انیمیشن، برنامهنویسی، تدوین، طراحی، مهندسی و بسیاری دیگر از تخصصها میتوانند پروژههای خوبی داشته باشند. معمولا تخصصهایی که در آن فرد میتواند کار خود را بهصورت پروژهای انجام دهد، برای کار فریلنسری و دورکاری بسیار مناسبند. بهخصوص که این رشتهها زبانی بینالمللی دارند و بومی کشورها نیستند.
درآمد دلاری که فریلنسر از این پروژهها میتواند داشته باشد از ساعتی ۲۵ دلار تا بالای ۲۰۰ دلار در نوسان است. این نوسان هم به نوع پروژه، میزان تخصص لازم و نکاتی که کارفرما در نظر دارد بستگی دارد. یعنی اگر ما درآمد ریالی این تخصصها در ایران را ساعتی ۳ دلار در نظر بگیریم، با حداقل درآمد این سایتها هم فاصله بسیار زیادی دارد. در واقع با فریلنسری در این سایتها میتوان به چندین برابر درآمد رسید، مضاف بر اینکه فریلنسر تجربه بینالمللی هم کسب خواهد کرد.
ما در تکانش، دوره تخصصی آپورک و فایور را تدارک دیدهایم که در آن علاوه بر آشنایی و روشهای کار در این پلتفرمها، حساب کاربری فریلنسری را نیز با هویت کانادایی خواهیم ساخت. در این صورت کاربر هیچ مشکلی برای ورود به سایت ندارد. همچنین تمامی کارهای مربوط به تبدیل و انتقال درآمد دلاری فریلنسرها نیز با آکادمی تکانش خواهد بود.
کارگاه عملی کسب درآمد دلاری از فایور
دوره فریلنسری بینالمللی در فایور آکادمی تکانش بصورت گام به گام و پروژه محور به همراه پشتیبانی مادامالعمر شما را برای دریافت پروژه دلاری و ارتباط با کارفرما و ارسال پروپوزال حرفهای آماده میکند.