تبدیل ایده به کسب و کار شاید در نگاه اول پیچیده به نظر برسد؛ اما با توجه به یک سری نکات و بررسی یک سری تجربه ها می توانید ایده مد نظر خود را به تجارتی بزرگ تبدیل کنید. اگر شما ایده ای در سر دارید و نمی دانید چگونه ایده خود را به کسب و کار تبدیل کنید، این مطلب به شما کمک خواهد کرد.
همیشه تبدیل ایده به کسب و کار آسان نیست. در واقع همهی ایده های عالی قابل تبدیل به تجارت مفید و پایدار نیستند. حتی آمار بدست آمده از نتایج تبدیل ایده به کسب و کار بسیار نگران کننده است. نزدیک به 90 درصد استارت آپ ها با شکست مواجه می شوند. مسلماً هیچ کس نمی خواهد در مسیر این شکست ها قرار بگیرد. اما چگونه کسب و کاری راه اندازی کنیم که با در نظر گرفتن اهداف مشتریان سود و درآمد نیز داشته باشد. برای اینکه مطمئن شوید ایده تجاری مدنظرتان تنها یک حباب نیست، باید ابتدا طرح تجاری ایده خود را ایجاد کنید. بسترسازی و شناخت مراحل راه اندازی کسب و کار شما را به اهدافتان نزدیک می کند.
برای تبدیل ایده به کسب و کار هر آنچه که در ذهنتان می گذرد با تمام آشفتگی ها را روی کاغذ بیاورید. هر چه افکار و ایده های بیشتری روی کاغذ بنویسید، نتیجه بهترین در نهایت بدست خواهید آورد. سپس یک طرح تجاری نهایی برای محصول یا خدمات خود ایجاد کنید و آن را بخش بندی نمایید. ما معتقدیم که مراحل زیر برای راه اندازی یک کسب و کار به شما کمک می کند تا ایده خود را به واقعیت تبدیل کنید.
رقابت؛ مرحله اول تبدیل ایده به کسب و کار
آیا می دانستید رقبای شما نیز مراحل تبدیل ایده به کسب و کار را طی کرده اند؟ شما می توانید از تجربیات آنها چیزهای زیادی یاد بگیرید. مشاهده و بررسی سایت رقبا در مقیاس جهانی اولین قدم شما برای کسب موفقیت است. به نقاط قوت و اشتباهات آنها توجه کنید. اینکار به شما کمک می کند تا ایده خود را ارزیابی کنید و طرح کسب و کار خود را شکل دهید. تجزیه و بررسی کردن رقبا روشی برای تحقیق و ارزیابی مشاغلی است که در بخش خاصی از بازار فعالیت می کنند. ممکن است سرنخ هایی از سوالاتی مانند زمان شروع کسب و کار و … بدست آورید. در اغلب موارد تجزیه و تحلیل روش های رقبا در مراحل اولیه تحقیق استفاده می شود. این روش، سبکی از برنامه ریزی ساختار یافته است که از طریق آن نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت ها و هر آنچه کسب و کار شما را تهدید می کند را پیدا می کنید.
با بررسی نقاط قوت رقبا می توانید با در مسیر تبدیل ایده به کسب و کار موفق شوید. داشتن نقاط ضعف به این معنی نیست که کسب و کارتان شکست می خورد. این فقط به این معنی است که شما از نقاط ضعف خود آگاه هستید و می توانید به طور موثر آنها را مدیریت کنید. سپس به سمت فرصت های جدید حرکت خواهید کرد. فرصت ها نباید با نقاط قوت اشتباه گرفته شوند. نقاط قوت، منابع و یا ظرفیت هایی هستند که یک کسب و کار جدید برای دستیابی به موفقیت از آن استفاده می کند. در صورتی که فرصت ها موقعیت های فرضی مطلوبی هستند که به احتمال زیاد اتفاق می افتند.
مخاطبان هدف کسب و کار خود را در نظر بگیرید
اگر بازار را درک کنید، به یکی از حیاتی ترین مراحل تبدیل ایده به کسب و کار رسیده اید. اگر چیزی در مورد مشتری خود نمی دانید چگونه می خواهید شرکت راه اندازی کنید؟ این اتفاق غیرممکن است. به محصول خود به عنوان یک پیشنهاد جالب به مخاطبان خود فکر نکنید. آنها روزانه با ده ها پیشنهاد مشابه مواجه می شوند. به محصول خود به عنوان راه حلی برای دردسرهای مشتریان خود فکر کنید. باید بدانید محصول شما چه مشکلی را برطرف می کند و برای چه کسانی مناسب است؟ ابتدا مشخص کنید مشتریان شما چه کسانی هستند؟ جنسیت مشتری، سن، محل زندگی و شغل مشتری اهمیت بسیاری دارد.
تحقیقات اولیه را در مورد بازار محصول خود انجام دهید. این کار به شما امکان میدهد بتوانید تصویری فرضی از شخصیت خریدار در ذهن خود ایجاد کنید. شخصیت خریدار یک شخصیت فرضی است که مشتری ایده آل شما را نشان می دهد. اگر مخاطب اشتباهی را جذب کنید، برقراری تعامل اشتباه هیچ فایده ای ندارد. مخاطب اشتباه درآمدی برای شما نخواهد داشت. اگر می خواهید یک کسب و کار کوچک راه اندازی کنید، باید حتما مشتریان احتمالی خود را بشناسید. شخصیت خریدار نمای دقیقی از مشتری هدف را ارائه می دهد. این، یک نوع روایت شخصی است که به شما داستانی از علایق، عادات، دردها و … مخاطبان را می گوید.
شناخت شخصیت خریدار بخشی از مخاطب شناسی و تبدیل ایده به کسب و کار است. شما باید داده هایی را درباره مشتریان بالقوه خود جمع آوری کنید. اینکه کجا زندگی و کار می کنند؟ سرگرمی های آنها چیست؟ چه کسی یا چه چیزی بر تصمیمات خرید آنها تاثیرگذار است؟ سپس مخاطبان خود را تقسیم بندی کنید و در حین راه اندازی کسب و کار نیازهای آنها را برآورده کنید. اگر اطلاعات کافی ندارید، می توانید با یک سری از مخاطبان خود مصاحبه کنید. برای اعتبارسنجی داده ها با کارمندان خود که از نزدیک با مشتریان شما ارتباط دارند، صحبت کنید. با این کار آگاهی شما نسبت به نیازها و انگیزه های مشتریان افزایش یافته و بر رفتار مصرف کننده خواهید گذاشت. به عنوان مثال اگر قصد دارید یک فروشگاه آنلاین باز کنید، این آگاهی بسیار مفید خواهد بود.
هماهنگی و همدلی برای تبدیل ایده به استارتاپ
برای راه اندازی کسب و کار جدید به چه چیزی نیاز دارید؟ شما باید مشتری خود را به خوبی بشناسید. نقشه همدلی ایجاد کنید. برای انجام نقشه همدلی، سهامداران، نمایندگان فروش و بازاریابان و هر آنکه در توسعه کسب و کار سهیم است باید در ایجاد نقشه همدلی کمک کند. شما همه با هم باید درک درستی از نیازها و مشکلات مشتریان بدست آورید و در مورد چگونگی ایجاد یک کسب و کار موفق بیشتر بدانید. فرآیند ایجاد همدلی زمانی که شما در مرحله طراحی محصول هستید و چیزی از قبل در مورد شخصیت خریدار خود نمی دانید، موثرترین فرایند محسوب می شود. این نوع همدلی زمانی که استراتژی بازاریابی و برآورد هزینه های خرید بازاریابی را تهیه می کنید، مفید خواهد بود.
برای ایجاد همدلی و تبدیل ایده به استارتاپ، مشتری را در مرکز قرار دهید و برگه خود را همانطور که در تصویر نشان داده شده است به 4 قسمت تقسیم کنید. به علاوه سود و ضررها که در پایین نوشته می شوند. برای هر قسمت اطلاعات بدست آمده را ارائه دهید. این کار به شما امکان می دهد در زمینه ای که کاربران در آن بسیار حضور دارند بیشتر کار کنید تا با طرز فکر آنها بیشتر آشنا شوید. نقشه های همدلی را می توان با نیازهای کسب و کار شما و موقعیت هایی که نیاز به بررسی دارند، تنظیم نمود. درک نحوه تصمیم گیری مشتری به شما کمک می کند تا محصولی فراتر از انتظارات مشتری ارائه دهید.
تعیین اهداف و تشریفات کسب و کار
تعیین اهداف، بخش مهمی از فرآیند برنامه ریزی کسب و کار است. اهداف توصیف می کنند که قصد دارید به چه نتیجه ای برسید و به شما کمک می کنند تا بهترین راه موفقیت را پیدا کنید. وقتی هدف شما مشخص و مبتنی بر زمان باشد، روند برنامه ریزی تسهیل می شود. وقتی هدف شما قابل اندازه گیری و دست یافتنی باشد، تیم شما در مسیر درست قرار می گیرد. در نهایت، وقتی هدف شما مرتبط است، می دانید که شانس زیادی برای کسب درآمد از آن وجود دارد. هر کسب و کاری برای آغاز فعالیت به مجوز لازم نیاز دارد تا بتواند به صورت قانونی کسب درآمد کند.
ثبت نام برای اخذ مجوز یکی از مراحل مهم در تبدیل ایده به کسب و کار می باشد. شما باید یک حساب بانکی تجاری باز کنید و یک کارت اعتباری کسب و کار بگیرید تا امور مالی تجاری و امور مالی شخصی از هم جدا شوند. انتخاب ساختار قانونی مناسب نیز مهم است. اگر قصد دارید یک فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید، می توانید کسب و کار خود را با عنوان شرکت ثبت کنید.
جمع آوری تیم برای تبدیل ایده به استارتاپ
سه فرآیند اصلی اجرای کسب و کار و تبدیل ایده به استارتاپ شامل افراد، استراتژی و عملیات می شود. دانستن اینکه چگونه یک کسب و کار را راه اندازی کنید و چه کسانی همراهتان خواهند بود از اهمیت ویژه ای برخوردار است. یک تیم خوب و کاربلد با پشتکار لازم برای موفقیت هر سازمان و شرکتی ضروری است. تیم حرفه ای کسانی هستند که به تغییرات بازار هدف واکنش نشان می دهند. افراد تیم، استراتژی ها را به دنیای واقعی می آورند. زمانی که افراد تیم روی یک استراتژی هم نظر باشند و به سمت یک هدف مشترک حرکت کنند، احتمال عملکرد بهتر پروژه بیشتر می شود. کار تیمی خوب همیشه خوب جواب می دهد؛ زمانی که که تلاش مشترک یک تیم حرفه ای پشت یک هدف قرار بگیرد، مسلماً آن هدف ثمربخش خواهد بود.
برای تشکیل یک تیم موثر و استخدام کارمندان برای جایگاه های مناسب، ابتدا ویژگی های مد نظر خود برای هر فرد و هر جایگاه را مشخص کنید. نامزدهای شما باید مهارت های لازم را داشته باشند. در واقع نامزدهای شما باید شایستگی های مورد نیاز برای انجام وظایف کاری را ارائه دهند. علاوه بر این فرهنگشان باید با فرهنگ سازمان سازگاری داشته باشد و مطمئن باشید که توانایی های مورد نیاز را دارند. اگر یک تیم آنلاین دارید، در هزینه خرید یا اجاره فضای اداری صرفه جویی می کنید. این بدان معنا نیست که عدم وجود محل اداری چیز خیلی خوبی است. شما حتی اگر به صورت آنلاین تیم خود را اداره کنید، موظفید حقوق و پاداش هر شخص را در چارچوب مشخص شده پرداخت کنید.
نقش سهامداران در تبدیل ایده به کسب و کار
در اولین قدم های راه اندازی یک شرکت، احتمالاً باید سهامداران را درگیر کنید. بیایید با راه هایی شروع کنیم که می توان یک شریک تجاری پیدا کرد و سرمایه گذاران را متقاعد کرد که ایده شما ارزش بررسی دارد. یافتن سرمایه گذار و گرفتن تصمیمات مالی کلیدی، یک کار چالش برانگیز است. اگر بودجه کمی دارید، سعی کنید سهامدارانی را پیدا کنید که آماده حمایت از شما باشند. می توانید به دنبال سرمایه گذاران آنلاین بگردید یا به کارآفرینان محلی و صاحبان مشاغل مستقر مراجعه کنید. رویدادهای محلی که در آن مشاغل موفق با یکدیگر ملاقات می کنند، ممکن است همان مکانی باشد که در آن می توانید نکاتی را در مورد نحوه راه اندازی یک تجارت از نظر مالی دریافت کنید.
ارتباط با صاحبان مشاغل کوچک می تواند در جهت پیدا کردن سرمایه گذاران به شما کمک کند. وقتی می بینید که مردم به ایده شما علاقه مند می شوند، آن را به شیوه ای جذاب مطرح کنید. در حین ارائه اطلاعات سعی کنید شفاف و پیوسته صحبت کنید. اگر قصد دریافت وام تجاری دارید، باید ثابت کنید که فردی قابل اعتماد و فداکار هستید. از قالبی برای ارائه اطلاعات استفاده کنید که در آن خلاصه ای از اجرای اهداف شما، هزینه های راه اندازی و هزینه های هر وسیله ای که نیاز است، وجود داشته باشد. شما می توانید الگوهای بسیاری از چنین ارائه هایی را به صورت آنلاین پیدا کنید.
مهم است که به یاد داشته باشید که سبک های ارتباط تجاری و اخلاق کاری یک منطقه با منطقه دیگر متفاوت است. اگر در جستجوی بهترین کشور برای هدف خود هستید، سه لیست برتر را در نظر بگیرید. سرمایه گذاران زیادی در کشورهای برتر وجود دارند که در صورت اثبات درخشان بودن مدل کسب و کار مشتاقانه از کسب و کارهای کوچک حمایت می کنند.
بازاریابی حرفه ای و تبدیل ایده به کسب و کار
یک کسب و کار موفق به تلاش زیادی برای بازاریابی و تبلیغات موثر نیاز دارد. هنگام جستجوی سرمایه گذار آنلاین وب سایت هایی را که استارتاپ ها را با سرمایه گذاران آشنا می کنند را بررسی کنید. محتوایی مرتبط و جالب از ایده خود تولید کنید و آن را در صفحه اصلی کسب و کار خود به اشتراک بگذارید. شما حتی می توانید به منظور توسعه ارتباطات بازاریابی خود، تبلیغات خود را در مجلات و پورتال های خبری منتشر کنید.
انتخاب شرکای مناسب برای تبدیل ایده به کسب و کار
امروزه حضور آنلاین برای مشاغل کوچکی که قصد شکوفایی دارند، ضروری است. قبل از شروع کسب و کار، باید یک استراتژی رشد برای حساب تجاری خود در کانال رسانه های اجتماعی داشته باشید. جدا از این، به یک وب سایت یا اپلیکیشنی نیاز دارید که نشان دهنده کسب و کار شما باشد. می توانید یک تیم توسعه نرم افزار استخدام کنید که به شما کمک کند هویت برند خود را در دیجیتال مارکتینگ نشان دهید. در حالی که به دنبال شریک هستید، در نظر داشته باشید که تیم در چه زمینه ای تخصص دارد. سپس تخصص شریک خود را ارزیابی کنید و مطابق با نیاز شرکت به سمت شخصی با تخصص لازم بروید.
نتیجه گیری
این مقاله دستورالعمل های تبدیل ایده به استارتاپ و چگونگی راه اندازی یک کسب و کار را ارائه می دهد. شروع از صفر همیشه چالش برانگیز و مخاطره آمیز است اما اگر یک طرح تجاری روشن داشته باشید، مسیر چگونگی راه اندازی شرکت را می بینید. بسیاری از صاحبان مشاغل مرحله برنامه ریزی را دست کم می گیرند. نوشتن برنامه شما را مجبور می کند تا در مورد آن فکر کنید و به ایجاد یک ساختار تجاری مستحکم کمک می کند.
دوره جامع از ایده تا شروع کسب و کار (استارتآپ)
داشتن یک مربی برای تصمیم گیری های تجاری بسیار اهمیت دارد. اگر ایدههای خوبی در سر دارید این دوره به شما یاد میدهد تا ایدههای خود را عملی کرده و یک کارآفرین موفق شوید.